16:18 / 20.08.2019.

Autor: J.R. / HRT

Skupna turistička ulaznica za muzeje i znamenitosti Pule

-

-

Foto: - / -

Skupna turistička ulaznica namijenjena je gostima Pule koji mogu posjetiti nekoliko muzeja i gradskih znamenitosti.
Skupna turistička ulaznica namijenjena je gostima Pule koji po jedinstvenoj cijeni mogu posjetiti nekoliko muzeja i gradskih znamenitosti. Projekt Pula Plus Card pokrenula je prije šest godina Turistička zajednica.

Arena, Augustov hram, Galerija Sveta Srca, Zerostrasse, Povijesni i pomorski muzej na Kaštelu i Muzej suvremene umjetnosti. Sve to za 90 kuna odnosno 40 kuna za studente i djecu stariju od 5 godina.

- Mislim da je to jedan jako lijepi projekt s obzirom da je skupna ulaznica otprilike tridestak posto jeftinija nego da se kupuju individualne ulaznice, kaže Vesna Jovičić iz TZ-a Grada Pule.

No, unatoč povoljnijoj cijeni turisti još uvijek radije kupuju pojedinačne ulaznice. Skupnih se po sezoni proda tek oko 2 tisuće.

- Inicijativa koja je pohvalna, koja prati svjetske trendove, ali koja nije uzela nekog velikog maha kod nas, prošle godine je samo Arenu posjetilo oko 470 tisuća ljudi, a imamo oko 1800 - 1900 prodanih skupnih karata, govori Darko Komšo, ravnatelj Arheološkog muzeja Istre.

Pula card nudi mnoge prednosti, turiste potiče da obiđu svih šest lokacija.Pula plus card može se kupiti na svim lokacijama koje su uključene u projekt te u središnjem turističkom uredu na Forumu.

- Neki već znaju jer možda dobiju obavijest od prijatelja recimo koji su već bili ovdje, u hotelima im znaju reći, a neki prvi put to vide, kaže Romina Popović iz Turist info Pula.

Skupna ulaznica odnosno Pula plus card u prodaji je samo tijekom turističke sezone, od 15. lipnja do 15. rujna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!