10:39 / 30.09.2019.

Autor: D.M./HRT

Skupština KRAŠ-ESOP-a protiv sporazuma s Braćom Pivac

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Skupština KRAŠ-ESOP-a glasovala je protiv prijedloga odluke o sklapanju sporazuma o zajedničkom djelovanju sa Mesnom industrijom Braća Pivac d.o.o. Vrgorac.
Tvrtka Kraš-ESOP, u kojoj su udruženi mali dioničari Kraša, ipak ne ide u zajedničku ponudu za preuzimanje dionica. KRAŠ-ESOP-a d.o.o. okuplja bivše i sadašnje radnike te tvrtke koji u vlasništvu sudjeluju s 18,45 posto.

Skupština KRAŠ-ESOP-a glasovala je protiv prijedloga odluke o sklapanju sporazuma o zajedničkom djelovanju sa Mesnom industrijom Braća Pivac d.o.o. Vrgorac, navodi se u priopćenju dostavljenom Zagrebačkoj burzi. 

Time se situacija u vezi s preuzimanjem Kraša dodatno zakomplicirala, budući da su ranije objave govorile kako će Mesna industrija braća Pivac i ESOP surađivati na preuzimanju Kraša. Sada Pivac ostaje sa svojih 30,73 posto udjela, a već su najavili kako su spremni samostalno dati ponudu za preuzimanje.- Osnovni razlog za takvu odluku je nemogućnost KRAŠ ESOP-a da u slučaju zajedničkog djelovanja s Pivcem osigura održivu financijsku konstrukciju za sudjelovanje u postupku preuzimanja Kraša. Članovi društva tijekom rasprave na skupštini još su jednom istaknuli kako je osnovni primarni cilj postojanja Kraš ESOP-a, očuvanje učešća radnika Kraša kao dioničara u vlasničkoj strukturi Kraša, izjavila je prokuristica KRAŠ-ESOP-a Zrinka Vrhovski.

-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!