13:32 / 17.12.2019.

Autor: I.D./HINA

Skupština vjerovnika Uljanika odgođena za 22. siječnja

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Država je predložila odgodu skupštine jer državna tijela još uvijek rade na izradi sveobuhvatnog izvješća za Vladu o svemu što je do sada učinjeno glede Uljanik grupe.
Skupština vjerovnika Uljanika d.d. u stečaju, koja se trebala održati u srijedu i na kojoj su se vjerovnici trebali očitovati o poslovnom planu stečajne upraviteljice, odgođena je na zahtjev vjerovnika Republike Hrvatske i to za 22. siječnja 2020., izvijestio je Trgovački sud u Pazinu.

Kako se navodi u podnesku stečajnog vjerovnika, država je predložila odgodu skupštine jer državna tijela još uvijek rade na izradi sveobuhvatnog izvješća za Vladu o svemu što je do sada učinjeno glede Uljanik grupe, kao i glede plana aktivnosti radi nastavka proizvodnje u Puli.

Očekivalo se da će na sutrašnjoj skupštini vjerovnici odlučivati o poslovnom planu stečajne upraviteljice Marije Ružić, koja u nedavno objavljenom izvješću predložila likvidaciju Uljanika d.d. u stečaju, ali i očuvanje brodogradnje u Puli tako da se na tvrtku kćer 'Uljanik Brodogradnja 1856' prenese koncesija i gradnja brodova.

- Nemam komentara, jedino što mogu reći je da se agonija i ova tragikomedija nastavljaju, izjavio je Hini predstavnik Jadranskog sindikata Samir Hadžić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!