Smijenjen direktor GSKG-a Joško Jakelić

19.06.2021.

08:55

Autor: Hina/HRT

Arhivska fotografija

Arhivska fotografija

Foto: Borna Filić / PIXSELL

Joško Jakelić smijenjen je s čela Gradskog stambeno-komunalnog gospodarstva (GSKG), a za vršitelja dužnosti imenovan je Marko Šarić, dosadašnji direktor Sektora financijsko-računovodstvenih poslova, izvijestili su u subotu iz GSKG-a.

- Skupština trgovačkog društva Gradsko stambeno- komunalno gospodarstvo d.o.o., zastupana po predstavniku člana, predsjedniku Uprave Zagrebačkog holdinga d.o.o. Nikoli Vukoviću, s 18. lipnjem 2021. godine opozvala je Joška Jakelića s funkcije direktora tog društva, navodi se u priopćenju.

Za vršitelja dužnosti direktora imenovan je Marko Šarić, dosadašnji direktor Sektora financijsko-računovodstvenih poslova u GSKG-u, koji će tu funkciju obnašati do okončanja postupka javnog natječaja za izbor i odabir direktora tog trgovačkog društva.

Jakelić je GSKG vodio 16 godina, a smijenjen je nakon afere u kojoj je proteklog tjedna njegov bliski suradnik Neven Blažević Ćiro uhićen zbog primanja mita za namještanje poslova tvrtkama na hitnim intervencijama i obnovi zgrada kojima upravlja GSKG.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!