Sniženja do veljače ili dok se sve ne rasproda

14.01.2022.

22:09

Autor: Ivana Nežić/Regionalni dnevnik/I.B./HRT

Sniženja

Sniženja

Foto: HTV / HRT

Crveni veliki natpisi na izlozima trgovina mame na kupovinu. Iako se najviše troši u prosincu, mnogi se odlučuju na kupovinu i u siječnju. Prema podacima porezne uprave, Istrani su u prvom tjednu popusta, kupovali više no protekle godine. Što se najviše kupuje, i kako su zadovoljni kupci, a koliko trgovci, provjerila je naša pulska ekipa.

Sve najmanje od 20 do 70 posto sniženo. Za obnovu garderobe - odlična prilika.

- U principu pogledam ako je nekakvo sniženje, pogledam kad mi nešto treba, ne vodim se isključivo sniženjima, kaže Danijela iz Rijeke.

- Cijene su u biti uvijek iste. Na sniženjima možda malo manje, ali uvijek je isto više, manje, smatra Alen iz Pule.

U jutarnjim satima u srcu grada, kupaca nema mnogo. Ali ipak, kažu trgovci, više nego prije sezonskih sniženja.

- Popuste imamo od 20-60 posto. Dosta su zadovoljni jer su veći dio stavili na te veće popuste, ovih 20 posto nam je taj bazični dio - gaće, čarape i takve stvari. Uglavnom mi smo zadovoljni i oni su zadovoljni, kaže vlasnica trgovine Andrea Jovanović.

To se vidi i po podacima porezne uprave, koji kažu da je prošle godine od 04. - 10. siječnja iznos fiskaliziranih računa iznosio 112.218.296,24 kuna, dok je ove godine od 3. - 9 siječnja taj iznos bio veći za više od 8 milijuna i 300 tisuća kuna, te je iznosio 120.521.433,58 kuna.

- Imamo na 50 posto sniženja već neko vrijeme, imamo jedan štendin uvijek na 70 posto, tako za odabrati torbu i remenje, znači kožu na 30 posto, a sniženja nam traju do nove kolekcije, dakle dok se ne rasproda, mi ne vraćamo nazad na cijene, ističe prodavačica u trgovini Đeni Akelić.

I dok su sniženja, nezadovoljni kupci imaju pravo na povrat robe. Sniženja, po zakonu, mogu trajati 60 dana.

A dobre prilike potrajat će najmanje do veljače, ili dok se sve ne rasproda.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!