16:39 / 12.03.2019.

Autor: Hrvoje Povijač/HRT

Solarni paneli na vrtićima i školama u Varaždinu

-

-

Foto: - / -

Korištenje sunčeve energije prepoznali su na sjevernom dijelu Hrvatske gdje je dosad izgrađeno najviše sunčanih elektrana u RH.
Korištenje sunčeve energije prepoznali su na sjevernom dijelu Hrvatske gdje je dosad izgrađeno najviše sunčanih elektrana u RH. Svoju sunčanu elektranu snage 15 kW odsad ima i dječji vrtić Dravska u Varaždinu. Ovo nije jedina elektrana te vrste u Varaždinu u kojem se nastavlja s projektima korištenja obnovljivih izvora energije.

Solarni paneli na krovu bit će dovoljni za prikupljanje energije kojom će se pokriti potrebe dječjeg vrtića. To je prva solarna elektrana na nekom gradskom objektu u Varaždinu.

Vrijednost elektrane je oko 115 tisuća kuna, a u njenom stvaranju sudjelovao je Centar kompetencije za obnovljive izvore energije kao i tri donacijske tvrtke koje posluju na području grada.

Grad Varaždin brine se za svoje najmlađe te nije slučajno da je baš vrtić odabran za ovaj ekološki prihvatljiv projekt.

Grad Varaždin sustavno potiče ulaganje u obnovljive izvore energije te planira izgradnju sunčevih elektrana i na ostalim gradskim institucijama. Kroz ovakve se projekte Varaždin promovira kao zeleni grad koji se brine o ekološki prihvatljivoj potrošnji energije.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!