16:02 / 17.05.2019.

Autor: Mariola Milardović Perić/I.H./HRT/Hina

Split - otvoreni sajam vina i delicija te EkoFjera

-

-

Foto: - / -

U podrumima starim 1700 godina potekle su rujne kapljice dostojne cara. EkoFjera Mediteran, dvodnevni sajam ekoloških proizvoda, na kojemu se predstavlja više od 60 ekoloških proizvođača iz Hrvatske i Italije, otvoren je na splitskim Prokurativama.
U povijesnim Dioklecijanovim podrumima otvoren je sedmi sajam vina i delicija. Uz vrhunsku kapljicu na sajmu će se kušati vrhunski sirevi, pršuti, razne delicije, bit će druženja i vinskih priča.

U podrumima starim 1700 godina potekle su rujne kapljice dostojne cara.

U Splitu otvoren sajam EkoFjera

EkoFjera Mediteran, dvodnevni sajam ekoloških proizvoda, na kojemu se predstavlja više od 60 ekoloških proizvođača iz Hrvatske i Italije, otvoren je na splitskim Prokurativama.

Sajam se održava četvrti put. Ove je godine u fokusu promocija mediteranske prehrane i načina života.

Održava se u sklopu projekta MD.net - valorizacija mediteranske prehrane kao nematerijalne baštine UNESCO-a financiranog sredstvima Europske unije kroz program INTERREG Mediterranean.

Sajam su organizirali Javna ustanova za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije RERA SD i Udruga ekoloških proizvođača Dalmacije "DALMACIJA EKO".

EkoFjera Mediteran od početka ima edukativni karakter i potiče sudjelovanje učenika osnovnih i srednjih škola s područja Splitsko-dalmatinske županije.

Ove je godine organizirana Mediteranska ekološka marenda za oko 500 prvašića gdje mogu kušati zdrave, ekološke verzije međuobroka.

-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!