Splitsko-dalmatinska županija domaća destinacija 2023.

19.01.2023.

14:21

Autor: Vijesti/IMS/HRT

Turizam

Turizam

Foto: HTV / HRT

Udruga hrvatskih putničkih agencija odabrala je Splitsko-dalmatinsku županiju za domaću destinaciju 2023., zbog intenzivnog razvoja, odličnih turističkih rezultata i golemog potencijala. 

Radi daljnjeg jačanja suradnje, razvoja novih specifičnih turističkih programa te promocije samog odredišta i povećanja turističke potrošnje, u Splitu je potpisan ugovor o suradnji UHPA-e i Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije. 

- Postoje agencije koje dovode masovni turizam, a ima i onih koji rade samo jedno područje poput gastro ture. Onima koji se time bave teško je doći do takvih agencija, a mi ćemo im to omogućiti, naglasio je Tomislav Fain, predsjednik UHPA-e.

- Brojne aktivnosti, okusi, mirisi Dalmacije, sve je to dostupno i postoje ljudi koji žele u tome uživati, a ne samo u moru i suncu, rekla je Ivana Vladović, direktorica TZ-a Splitsko-dalmatinske županije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!