Središnja Istra na 92% rekordne sezone 2019.

14.08.2021.

07:00

Autor: Nives Kalebić/Regionalni dnevnik/P.F./HRT

Turizam u središnjoj Istri

Turizam u središnjoj Istri

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

U središnjoj Istri dosad je ostvareno čak 92% prometa iz rekordne 2019. Obećava i prva polovica kolovoza jer stiglo je više gostiju nego prije dvije godine. Najbolje su popunjene kuće za odmor. One u središtu Istre rezervirane su sve do kraja rujna.


Jedna od kuća za odmor u središtu Istre prve je goste primila ove godine.

- Iznimno smo zadovoljni s ovom sezonom, kasno smo izašli na tržište i moram priznati da smo u roku od četiri dana popunili cijelu sezonu, rekla je Agneza Kontić, vlasnica kuće za odmor. 

Turisti su zadovoljni. Ovdje će boraviti dva tjedna.

- Zbog Covida smo došli automobilom. Na internetu smo pronašli kuću za odmor i rezervirali. Imamo sve što nam treba za miran odmor. Prelijepo mjesto, objasnio je Marcus iz Njemačke.

Središnja Istra ne nudi samo miran odmor. Oni željni adrenalina i dobre zabave u Pazinu mogu uživati u zip-lineu koji prolazi iznad Pazinske jame.

- Očekujem puno zabave, adrenalina, radujem se, kaže Emili iz Švicarske.

- Uzbuđen sam, prvi sam put na ovako visokom zip-lineu. Još sam i prvi na redu, rekao je uoči spusta Giancarlo iz Velike Britanije.

Pazinski zip-line posebno je atraktivan obiteljima s djecom. Od početka godine posjetilo ga je 70% gostiju iz rekordne 2019. godine.

- Stvarno kraj srpnja, a pogotovo ovaj početak kolovoza je stvarno dobar, zadovoljni smo s odazivom. Najviše ima naravno Nijemaca, a i jako su se Nizozemci opet vratili, navodi Romina Brumpić, zip-line Pazin.

Nudi ovaj kraj i odličnu hranu i piće. U Svetom Petru u Šumi mogu se kušati domaći proizvodi.

- Jako dobro, izvrsni proizvodi, vidjeli smo kako se pršut reže nožem, odlično, oduševljena je Cristina iz Italije.

- Svima dajemo besplatnu degustaciju, svi mogu probati proizvode i nitko nije otišao a da nije ništa kupio. Zapravo nitko nije probao a da kaže ne, neću ništa kupiti. Tako da je kod ljudi jedan veliki plus da probaju, objasnila je Ljubica Franjul, vlasnica OPG-a Franjul.

S ovakvom ponudom nije čudno da su turistički rezultati u središnjoj Istri dobri. Očekuje se da će i u nastavku sezone posjećenost biti vrlo dobra.

Kuće su izbukirane, apartamani također, sav smještaj i ostalog tipa pun je do listopada, nadamo se da će tako i ostati i da ćemo premašiti brojke iz 2019., rekla je Sanja Kantaruti, direktorica Turističke zajednice središnje Istre.

To bi se lako moglo dogoditi, naravno ako se nastavi dobra epidemiološka situacija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!