Stala gradnja Štrokovog "Teslinog gnijezda", pojavio se problem

28.01.2022.

07:00

Autor: Hrvoje Matejčić/Dnevnik 3/IMS/M.Š./HRT

Projekt "Teslino gnijezdo" u Lovincu

Projekt "Teslino gnijezdo" u Lovincu

Foto: HTV / HRT

"Teslino gnijezdo" u Lovincu trebao je biti najluksuzniji lički resort poznatog investitora Gorana Štroka. Gradnja je počela prije gotovo tri godine i predviđala je ulaganje od 15 milijuna eura u luksuzne drvene kućice na umjetnom jezeru. Gradnja je na pola stala. Projekt koče financije, ali i problem koji se nije očekivao.

Najveći problem ove kolosalne turističke investicije u lički elitni turizam bilo je umjetno jezero koje je gubilo vodu. Nekoliko izmjena projekata odnijelo je milijune, a do sada je uloženo 10 milijuna eura. Kraj je još daleko, no Lovinčani ne gube nadu.

- Da se to sve napravi kako treba ja ne znam da li u Europi postoji bolje nešto od toga, ističe Vojo iz Lovinca.

- Mi i naša djeca imali bi mjesto za zaposlenje i to bi nam jako puno značilo, dodaje Ankica iz Lovinca.

Projektom je predviđeno 70 većih i manjih vila uz dva restorana, a sve maksimalno održivo i pogonjeno zelenom energijom. Posao bi ondje našlo 70 radnika, no zapelo je kod zatvaranja nove financijske konstrukcije.

- Mi smo se nažalost približili cifri od 25 milijuna i sad je tih pet milijuna problem. Mislim da je HBOR izgubio apetit da nas nastavi pratiti, rekao je investitor Goran Štrok.

Vezano uz potencijal projekta, ali i kako bi se pomoglo u njegovu dovršenju, Štrok se obratio ličko-senjskom županu.

- Naravno da i dalje stojimo iza toga projekta da se realizira na ovom području i da stanemo lobistički iza svakog pozitivnog investitora kako ovog projekta tako i ostalih na području Ličko senjske županije, ističe župan Ernest Petry.

Ako HBOR neće stati uz investitora, to ne znači odustajanje.

- Kako u životu nikad nisam gubio, ni u sportu ni u poslu, ni 40 godina u Engleskoj, 53 godine sam u braku, ja ću ovaj projekt izgurati makar umro na njemu, tvrdi Goran Štrok.

Ističe da mu je to jedan od najtežih projekata u karijeri u kojoj je pokrenuo 18 hotelskih kuća, no vjeruje da bi do kraja godine, ako se namaknu sredstva, sve trebalo biti izgrađeno.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!