20:50 / 13.04.2020.

Autor: Tema dana/IMS/HRT

Staničić: Radimo na scenarijima za budućnost

-

-

Foto: - / -

Uskrsni blagdani uobičajeno su početak turističke sezone u Hrvatskoj. Kada će sezona ove godine početi, velika je nepoznanica.
Uskrsni blagdani uobičajeno su početak turističke sezone u Hrvatskoj. Kada će sezona ove godine početi, velika je nepoznanica. U ovom trenutku procjene su da će naš turizam zabilježiti pad prometa od 65%. Ako se restriktivne mjere zbog koronavirusa produlje, šteta će biti i veća. Hoće li domaći gosti barem donekle amortizirati izostanak stranih? Kako potaknuti domaću potrošnju? Kad se granice otvore, koje zahtjeve će imati turisti?

O tome je govorio u Temi dana, Kristijan Staničić, direktor HTZ-a.

Staničić je rekao kako je prošle godine za Uskrs bilo oko 180 tisuća gostiju u Hrvatskoj, a ove godine ih je 13 tisuća, od čega je 9 tisuća domaćih gostiju, a 4 tisuće su stranci.

- To su gosti koji su se zatekli u Hrvatskoj i dobar dio ih je onih koji su otišli u samoizolaciju. Brojke su neusporedive s obzirom na prošlu godinu i nadam se da se ovakav Uskrs više neće ponoviti, naglasio je Staničić.

Naglasio je kako je HTZ još prije mjesec dana prekinuo sve marketinške kampanje te su se fokusirali na društvene mreže na kojima održavaju vidljivost Hrvatske na ključnim tržištima.

- Radimo na scenarijima za budućnost, kada se za to steknu uvjeti, naglasio je.

Ono što ćemo komunicirati s tržištem je to da je Hrvatska sigurno tržište, očuvan okoliš i prekrasnu prirodu, autohtonost. To će biti ključne poruke za naše buduće kampanje.

Staničić je naglasio kako je nemoguće raditi procjene turističkog prometa niti procjene gubitaka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!