15:52 / 14.10.2020.

Autor: I.D./Josip Gavranović/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Startup VG Inkubator olakšava prve poduzetničke korake

-

-

Foto: - / -

Inkubator bi trebao privući kreativnu industriju i inovatore. Sve je to uvertira za izgradnju pravog poduzetničkog inkubatora, što je i glavni cilj.
Startup VG Inkubator nudi poduzetnicima početnicima poslovni prostor i olakšava im početak poslovnog puta.

- Radi se o površini 200 metara četvornih gdje će biti na raspolaganju korisnicima 16 radnih jedinica, zajednički prostori, sanitarni čvor, kaže Domagoj Iličić, pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo investicije i EU fondove.

Koliko mladim poduzetnicima to znači, najbolje zna Mario Dilberović, prošlogodišnji pobjednik startup-natjecanja. Njegov tim osmislio je interaktivnu slikovnicu za djecu "Pia Mia".

- Sami startup nam je dao krila da poletimo i trenutno smo u fazi da realiziramo EU projekt kojeg smo ostvarili upravo za taj naš projekt koji je proizašao iz startup projekta natjecanja, kaže Dilberović.

Slično njemu nadaju se i u Gradu - Inkubator bi trebao privući kreativnu industriju i inovatore. Sve je to uvertira za izgradnju pravog poduzetničkog inkubatora, što je i glavni cilj. Do tada inkubator će nuditi postojeće prostorije, a s radom počinje uskoro pa se svi zainteresirani mogu javljati od 19. listopada.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!