18:27 / 04.03.2018.

Autor: D.P./HRT

Stigle prve odštete za požare i poplave u Dalmaciji

-

-

Foto: - / -

Elementarne nepogode po cijeloj Hrvatskoj napravile su štetu od 3 i pol milijarde kuna, a Vlada je potkraj godine odlučila za nadoknadu izdvojiti samo 80 milijuna.
Stigle su prve odštete za prošlogodišnje požare i poplave u Dalmaciji. Elementarne nepogode po cijeloj Hrvatskoj napravile su štetu od 3 i pol milijarde kuna, a Vlada je potkraj godine odlučila za nadoknadu izdvojiti samo 80 milijuna.

Isplaćene odštete kod dijela građana izazavale su pravi šok i nevjericu. Tako je jedna od njih, Milica Kosović iz Kistanja, za obnovu svoga požarom poharanog vinograda dobila 55 kuna naknade. U blagajnu Kistanja, jedne od požarom najpogođenijih općina, stigle su pak samo 1003 kune. Takvih primjera je dosta.

Država se pravda. Kažu kako nije na njima bila odluka o dodjeli sredstava. Ipak, svi se nadaju da će Europa biti šire ruke. Jer za štetu je iz fondova unije osigurano čak 150 milijuna kuna. A priliku da prijave štetu imali su svi oni s registriranim OPG-ovima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!