Stigli prvi nautičari, brodovi svake godine sve veći

16.04.2022.

08:19

Autor: HRT/HTV4

Stigli prvi nautičari

Stigli prvi nautičari

Foto: HRT / HTV

Kakva se nautička predsezona očekuje govori Adriana Mišković, voditeljica korporativnih komunikacija ACI-ja. 

- Prema najavama i informacijama koje svakodnevno dobivamo s terena - možemo očekivati godinu na tragu 2019. Bez obzira na geopolitičku situaciju, otkazivanja rezervacija nema i sve se aktivnosti odvijaju uobičajeno. Naše su marine spremne i upravo svjedočimo prvim dolascima većih skupina nautičara, kazala je Adriana Mišković.

Jug ili sjever Jadrana?


Dodala je kako su marine sjevernog Jadrana pretežno godišnje marine - tu se na vezu drže brodovi cijelu godinu. Podsjetila je da je Dubrovnik kao aviodestinacija pretrpio veće promjene, ali se u trećem kvartalu počeo vraćati na staro i hvatati rezultate iz 2019. godine.

Potvrdila je kako je u tijeku velika investicija u ACI marinu u Dubrovniku - mijenja se vodovodna i elektromreža te internetska veza. Prilagođava se riva koja će moći primiti brodove veće duljine. Takvih je brodova sve više, kazala je.

Kapitalna investicija u ACI marinu u Rijeci

- U Porto Barošu je u tijeku ishodovanje dokumentacije za lokacijsku dozvolu koja je preduvjet za potpisivanje ugovora o koncesije. Naporno se radi iako se ti radovi ne vide. Možemo reći da će ta marina preobraziti sliku riječkog kraja, obogatiti nautičku i turističku ponudu cijele Hrvatske, a Kvarner snažno označiti na nautičku kartu svijeta, najavila je Mišković.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!