19:21 / 15.10.2019.

Autor: Blanka Uzelac/S.M./HRT

Što se događa s 3. majem?

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Poduzeće "Ćosićpromex" sudski traži određeni iznos kako bi podmirilo svoj porezni dug.
Računi brodogradilišta 3. maj ponovno su blokirani. Kooperantska tvrtka iz BiH pokrenula je ovrhu jer se i to poduzeće našlo u blokadi. Od riječkog brodogradilišta sudski traže isplatu tražbina, na što se uprava 3. maja žalila.

Poduzeće "Ćosićpromex" sudski traži određeni iznos kako bi podmirilo svoj porezni dug.

Gordana Denona Kusijanić, glasnogovornica Općinskog suda u Rijeci, kazala je da je riječ o iznosu od oko 6,822 mil. kn.

- Rješenjem o ovrsi od 7. listopada predložena ovrha je i odobrena. Protiv tog rješenja o ovrsi, ovršenik je pravovremeno uložio žalbu kao i prijedlog za odgodu ovrhe, kazala je.

Mijo Ćosić, generalni direktor "Ćosićpromex d.o.o.", rekao je da "se njima ništa ne mora platiti izravno".

- Neka se napravi cesija i podmire naša porezna dugovanja kako bi izašli iz blokade, a ostatak naših potraživanja onda možemo čekati godinu ili dvije, dodaje. 

No u 3. maju nadali su se da će s poduzećem "Ćosićpromex" naći rješenje, ali očigledno će slučaj rješavati pravosuđe. Ministar gospodarstva Darko Horvat smatra da je bosanskohercegovački poduzetnik nekorektan jer mu je isplaćeno 15% tražbina.

- U ovom trenutku zajedno s kolegama iz pravosuđa iz FINA-e predmetno rješenje analiziramo i bude li sve na način realizirano kako smo zamislili, predmetna blokada će biti vrlo brzo skinuta i ovaj proces revitalizacije 3. maja ide dalje, izjavio je Horvat. Za radnike 3. maja to bi bila dobra vijest, jer je isplata plaće za rujan upitna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!