17:55 / 31.01.2018.

Autor: HRT

Strabag traži 'neovisni izračun' cijene pelješkog mosta

-

-

Foto: - / -

Austrijanci traže da cijenu izgradnje izračunaju neovisni konzultanti. Podsjetimo, kineska ponuda za gradnju pelješkog mosta je za oko pola milijarde kuna niža od austrijske.
Nakon što je prije dva dana kineski veleposlanik u Hrvatskoj odbacio sve navode da je kineski konzorcij za gradnju pelješkog mosta ponudio dampinške cijene i tako dobio posao, za HRT je izjavu dao predstavnik austrijskog Strabaga, koji upravo na toj tvrdnji temelji žalbu.

Austrijanci traže da cijenu izgradnje izračunaju neovisni konzultanti. Podsjetimo, kineska ponuda za gradnju pelješkog mosta je za oko pola milijarde kuna niža od austrijske. "Mi smo vrlo korektno kalkulirali našu cijenu. Znamo koliko most vrijedi. Naša cijena je 350 milijuna eura. To je realna cijena po lokalnim uvjetima, s lokalnom radnom snagom", kazao je član Upravnog odbora Strabaga za jugoistočnu Europu Dragan Pavelić.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!