Štrajk pilota Eurowingsa pogađa 30.000 putnika

05.10.2022.

14:27

Autor: HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Izvor: / Shutterstock

Štrajk pilota Eurowingsa najavljen za sutra pogađa 30.000 putnika, što se odnosi na letove tvrtke u Njemačkoj, priopćila je kompanija Lufthansa, u čijem sastavu djeluje Eurowings.

Procjenjujemo da ćemo biti u stanju obaviti preko polovine od 500 planiranih letova, priopćila je Lufthansa. Činimo sve što je u našoj moći kako putnici ne bi osjetili posljedice štrajka, priopćila je Lufthansa. Pregovori sindikata pilota Udruga cockpit (VC) i Eurowingsa okončani su bez rezultata nakon 10. kruga pregovora, objavljeno je.

Sindikati traže smanjenje maksimalnog broja sati leta po pilotu, što Eurowings odbija tvrdeći da bi zbog te mjere trebali ukinuti 20 posto letova.

Direktor kadrovskog odjela Eurowingsa Kai Duve smatra da su zahtjevi pilota potpuno neutemeljeni te je rekao kako Eurowings već sada pruža najbolje uvjete u usporedbi s ostalim europskim zrakoplovnim kompanijama.

I sama Lufthansa je posljednjih mjeseci u više navrata bila pogođena štrajkom pilota iako piloti ove kompanije spadaju među najbolje plaćene pilote na svijetu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!