09:13 / 28.08.2018.

Autor: I.H./S.M./Hina/HRT

Štrajk u 3. maju do isplata plaća

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Todorović je kazao da očekuju da se do petka osiguraju dvije plaće, putem komercijalnih banaka, i tako premosti razdoblje do restrukturiranja Uljanika.
Štrajk u Brodogradilištu 3. maju nastavljen je, radnici očekuju da se do petka osigura novac za dvije plaće, a štrajk će prekinuti nakon što im se isplate plaće za srpanj, rekao je predsjednik Štrajkaškog odbora Veljko Todorović.

- Štrajk u brodogradilištima: Do kraja tjedna dvije plaće
- Pula: Radnici Uljanika ponovno na ulicama
- Flego i Miletić kod ministra Horvata o Uljaniku

Todorović je dodao da očekuju da se do petka osiguraju dvije plaće, putem komercijalnih banaka, i tako premosti razdoblje do restrukturiranja Uljanika. Želimo samo raditi, želimo da se proizvodnja pokrene, da radimo i živimo od svoga rada, poručio je Veljko Todorović.

Više od sat vremena trajao je sastanak štrajkaškog odbor s riječkim gradonačelnikom Vojkom Obersnelom i županom Zlatkom Komadinom. Glavni prioriteti su isplata plaća za srpanj, povrat pozajmica od 520 milijuna eura koju je 3. maj pozajmio Uljanik grupi te izdvajanje iz Uljanika i uspostavljanje izvanredne uprave, odnosno krizne uprave.

I župan i gradonačelnik dali su snažnu političku potporu opstanku brodogradnje.

Sutra se očekuje izvanredna sjednica županijsko-gospodarsko-socijalnog vijeća.

Oko tisuću nezadovoljnih radnika Uljanika i 3. maja jučer je prosvjedovalo na Markovu trgu pred Banskim dvorima tražeći isplatu srpanjskih plaća i ostavku Uprave Uljanik grupe.

Ministar gospodarstva Darko Horvat izjavio je nakon sastanka s predstavnicima štrajkaških odbora pulskog i riječkog brodogradilišta da se intenzivno radi na osiguranju dviju plaća za radnike Uljanik grupe, te se nada da će do kraja tjedna imati rješenje barem za jednu plaću.

Predstavnici štrajkaških odbora Uljanika i 3. maja su nakon sastanka bili djelomično zadovoljni.
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!