18:21 / 17.12.2018.

Autor: Mario Kurevija, Hrvoje Matejčić

Strani lovci otkrivaju Liku

-

-

Foto: - / -

Liku polako otkrivaju strani lovci, posebice Talijani, no da bi postala lovna destinacija potrebno je obnoviti lovni fond na čemu se intenzivno radi.
U Gospiću je potpisan ugovor o sufinanciranju i provedbi programa razvoja i unapređenja lovstva na području Ličko-senjske županije. Lovstvo i na njega oslonjen turizam, velika je prilika za taj dio Hrvatske. Ugovor je vrijedan 570.000 kn.

Liku polako otkrivaju strani lovci, posebice Talijani, no da bi postala lovna destinacija potrebno je obnoviti lovni fond na čemu se intenzivno radi. U pojedinim lovištima divljači je previše, u nekima premalo. Istaknut je i problem krivolova.

Ličko senjska županija potpomaže lovstvo na svome području, pa je tako u prostorijama županije potpisan ugovor o sufinanciranju unapređenja i razvoja lovstva na području županije.

Sredstva su namijenjena ponajprije za stvaranje uvjeta i razvoj divljači, ali i promociju ove županije kao lovne destinacije.

Realnu opasnost u Lici predstavljaju minska polja te se dobro pazi da strani lovci u lov ne kreću bez dobro obučenih lovo čuvara.

Razvojem lovnog turizma otvaraju se i nova radna mjesta, toliko potrebna ovoj županiji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!