19:44 / 16.04.2018.

Autor: HRT

Štromar: Na padinama Mosora gradit će se do 1000 stanova

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Štromar je objasnio kako će ti stanovi, koji će biti izgrađeni na padinama Mosora, omogućiti da se riješe i teškoće najmoprimaca.
Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar najavio je gradnju do tisuću stanova na predjelu Korešnice na padinama Mosora, a podupro je i gradnju željezničke pruge koja bi povezivala splitsku zračnu s trajektom lukom kroz koje na godinu prođe oko 8,5 milijuna putnika.

Vrlo brzo ćemo na padinama Mosora imati od 600 do 1000 stanova za branitelje te za sve građane koji po modelu POS-a mogu biti kupci tih stanova, rekao je Štromar novinarima u Splitu nakon sastanka s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom na kojem su razgovarali o pripremama za sjednicu Vlade najavljene za 4. svibnja u Splitu.

Za prošlotjednog posjeta Splitu ministar državne imovine Goran Marić najavio je da će Vlada na sjednici u Splitu 4. svibnja donijeti odluku o dodijeli 200.000 četvornih metara zemljišta na padinama Mosora za gradnju stanova za branitelje i za POS-ove stanove.

Štromar je danas objasnio kako će ti stanovi, koji će biti izgrađeni na padinama Mosora, omogućiti da se riješe i teškoće najmoprimaca.

Ovim će se stanovima omogućiti i našim zaštićenim najmoprimcima koji su sada u tuđim stanovima, a koje ne smijemo ostaviti bez krova nad glavom rješavanje njihova stambenog pitanja, rekao je Štromar.

Krstulović Opara je rekao kako će se na području bivše vojarne, koje će također na sjednici Vlade 4. svibnja biti ustupljeno većim dijelom u vlasništvo Gradu Splitu, a manjim djelom Splitsko-makarskoj nadbiskupiji, graditi tehnološki centar vrijedan 20 milijuna eura.

Štromar je istaknuo kako je splitska vlast s gradonačelnikom Krstulovićem Oparom na čelu odlučila rješavati probleme koji su se godinama gomilali.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!