17:05 / 08.06.2021.

Autor: Ana Bralić/T.V./Regionalni dnevnik/HRT

Pune se hoteli i kampovi na šibenskom području

Sve više turista u kampovima

Sve više turista u kampovima

Foto: HTV / HRT

Osjeća se već pomalo onaj ljetni "šušur". Pune se hoteli i kampovi, a ovaj tjedan počinju i manifestacije na otvorenom. Nakon što nas je Njemačka skinula s "crvene" liste, mnogi njihovi turisti pohrlili su u kampove na šibenskom području, a sve je više rezervacija za srpanj i kolovoz.

Donedavno prazne parcele kampa turističkog kompleksa pokraj Šibenika polako postaju privremeni dom ljubiteljima odmora na otvorenom.

- Ostajemo oko 5 tjedana, možda i koji dan više, i odlično nam je ovdje, ističe Klaus Reinke, turist iz Njemačke.

- Napokon se, u zadnjih tjedan-dva, počeo malo popunjavati kamp. U kampu sada imamo par stotina gostiju. Broj rezervacija se u zadnja 2-3 tjedna znatno povećao, kaže Antonija Pulić, Odjel prodaje kampa Amadria Park Šibenik.

Uz nezaobilazna pitanja: kakva su pravila otkazivanja rezervacija.

- Zanima ih da li ćemo im vratiti uplaćene akontacije i koliki je rok otkazivanja. Uz to ih također zanimaju informacije vezane za testiranja i da li mi na recepciji tražimo možda negativne testove, da li tražimo potvrde o cijepljenjima, dodaje Pulić.

Nakon gotovo zaustavljenog bukinga, sve je više rezervacija i različitih upita.

- Turisti ne znaju da Hrvatska nikada nije imala pravi lockdown niti policijski sat. Čak se raspituju jesu li potrebni testovi za ulazak u restoran, za odlazak u dućan, objašnjava Ankica Ćaleta, vlasnica agencije za najam kuća za odmor.

Popuštanjem mjera rezervacije stižu u posljednji tren i u ovaj šibenski hotel. Vesele se gostima iako je poslovanje u ovako neizvjesnim uvjetima - otežano.

- Plan je, zapravo, da nema plana. I inače je turizam takva djelatnost da se moramo uvijek prilagodit gostima, a ove godine to je maksimalno prilagođavanje gostima. Rezervacije stižu zadnji minut, ističe Magda Mioč, direktorica Hotela Bellevue.

I svaka dokazuje - turisti su se uželjeli odmora u našoj zemlji.

- Imamo rezervacije ljudi koji su bukirali u 2019. da bi došli u sezoni 2020., to se nije ostvarilo i sad napokon dolaze, baš su onako željni svega, kaže Ćaleta.

Pa uza sve turističke adute koje nudimo gostima - odgovornost u pridržavanju svih epidemioloških mjera mora nam biti prioritet.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!