18:39 / 23.01.2019.

Autor: Domagoj Matić/I.H./HRT

Sve veći uspjeh vukovarske IT tvrtke

-

-

Foto: - / -

Dok mnogi hrvatski poslodavci minimalnim plaćama povećaju dijasporu, ovaj mladi Vukovarac privlači ljude i promovira Vukovar diljem zemaljske kugle.
Unatoč nedavnim političkim sukobima, Vukovar je grad u kojem ima i pozitivnih priča. Tvrtka Code Consulting - uvrštena je na popis uglednog Deloitta među 500 tehnoloških tvrtki iz Europe, Bliskog istoka i Afrike koje najbrže rastu. Zapošljavaju pedesetak ljudi, rade za strana tržišta, zbog njih se u Vukovar doseljavaju.

- Vukovarska pametna četkica za zube osvaja svijet
- Tema dana: Tehnološki noviteti osmišljeni i realizirani u Vukovaru

Gotovo odmah nakon završetka fakulteta Josip Kolarić je pronašao posao u struci. Protekle dvije godine razvija aplikacije za američko tržište i to iz Vukovara.

- Ja sam mjesec dana nakon što sam završio faks uspio pronaći posao ovdje i to je posao koji se dobro plaća, nije plaća nimalo loša, kaže.

Svojim aplikacijama pomažu američkim liječnicima i dijabetičarima, imaju stopu rasta od 545 posto i ljudi zbog njih doseljavaju u grad.

A za sve je zaslužan samozatajni Vukovarac Saša Salamon. Prije sedam godina imao je tek jedan san koji je danas postao blještava stvarnost.

- Imamo klijente s kojima radimo već 6 godina i koji stalno povećavaju potrebe za radnicima što je nama odličan znak da radimo dobro to što radimo, rekao je.

Ne računaju previše na pomoć države - žele samo jednostavniju birokraciju. S obzirom na to da svojim radnicima koji nisu u iz Vukovara pronalaze smještaj, grad im je obećao pomoći u tome.

- Da su zakoni malo jednostavniji, da su jednoznačni i da možemo znati što trebamo, što ne trebamo, dodao je.

U stankama igraju stolni tenis i razgovaraju o novim projektima. I dok mnogi hrvatski poslodavci minimalnim plaćama povećaju dijasporu, ovaj mladi Vukovarac privlači ljude i promovira Vukovar diljem zemaljske kugle.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!