20:48 / 19.04.2018.

Autor: S.D./B.S.LJ./HRT

Svjetska elita industrije videoigara okupila se u Dubrovniku

-

-

Foto: - / -

Reboot develop - konferencija koja se prometnula u jednu od najprestižnijih u svijetu.
Svjetska elita industrije videoigara okupila se u Dubrovniku, na petom Reboot developu, konferenciji koja se prometnula u jednu od najprestižnijih u svijetu. Videoigre su najunosnija zabavna industrija u kojoj se godišnje obrne 120 milijardi dolara.

Reboot je zamišljen kao mjesto susreta kreatora videoigara, gotovo legendi industrije, i njihovih obožavatelja. Ideja je domaća, a sudionici su uglavnom stranci. Dubrovnik se pokazao kao dobitna kombinacija, stiglo je oko 1500 sudionika iz 30 zemalja. Razmjenjuju se iskustva, uči o najnovijim alatima za izradu igara. Svi su okrenuti budućnosti najbrže rastuće industrije u svijetu.

Sedamdesetak stranih novinara prenosilo je otvorenje koje je počelo izvedbom glazbe iz filmske sage "Ratovi zvijezda". U svijet je otišla i ekskluzivna premijera nastavka jednog od najuspješnijih svjetskih naslova iza kojeg stoji hrvatska tvrtka. "Serijal Serious Sam prva je hrvatska uspješnica u svijetu video igara i ovdje postoji već 17 godina. Do sada smo izdali već tri nastavka,  a ovaj četvrti naši fanovi i publika čekaju dobrih sedam godina", kaže Damian Mravunac iz Croteama.

U videoigrama se već vrti golem novac, uz godišnji rast industrije od 10 posto. Ako se u iduća tri dana konferencije barem malo ideja i vještine prelije u Hrvatsku - bit će to poticajno i za domaće gospodarstvo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!