18:35 / 15.04.2020.

Autor: I.D./Ines Milanković/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

"Taman kad je trebalo krenuti, sve je stalo"

-

-

Foto: - / -

Ovih dana Mirjana Kopf i Dijana Panić Klajić cvjetne aranžmane izrađuju samo za svoje domove. Pandemija je do daljnjega zatvorila vrata njihova cvjetnog studija.
Koronavirus negativno je utjecao i na cvjećare. Osim smanjene potražnje, problem predstavljaju i dobavljači koji cvijeće ne mogu dostaviti.

Ovih dana Mirjana Kopf i Dijana Panić Klajić cvjetne aranžmane izrađuju samo za svoje domove. Pandemija je do daljnjega zatvorila vrata njihova cvjetnog studija, koji su otvorile uz pomoć državne potpore za samozapošljavanje.

- Mi smo ga prije godinu dana otvorili s mjerama za samozapošljavanje i evo trebalo nam je sve to izaći u svibnju. Ali i dalje smo dužni plaćati mjesečne troškove zbog tih mjera, tako da gledamo kako ćemo, rekla je Dijana.

- Taman kad nam je trebalo krenuti najbolje korona nas je sve zaustavila. Pad prometa je stopostotni, svi poslovi su otkazani- vjenčanja, eventi koje smo imali dogovoreno s turističkom zajednicom, razne radionice koje smo trebali održavati u gradu sve nam je ukinuto. Sve smo obustavili i sad čekamo ponovno pokretanje posla, kazala je Mirjana.

Obustavljena je i dostava svježeg cvijeća - što onemogućuje i online poslovanje.

Poslušajte video.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!