20:26 / 31.03.2019.

Autor: HRT

Tema dana: Turistička predsezona - što očekivati?

-

-

Foto: - / -

Iako je Uskrs za tri tjedna, s ovim vikendom ušli smo u turističku predsezonu.
Iako je Uskrs za tri tjedna, s ovim vikendom ušli smo u turističku predsezonu. Tradicionalan početak predstavlja i ljetni red letenja koji je započeo danas, a s njim i zrakoplovi iz velikog broja europskih destinacija koji su sletjeli u naše gradove diljem Jadrana. Očekivanja za predsezonu i ove su godine velika, međutim privatni smještaj puni se nešto sporije nego lani.

Pred privatnim iznajmljivačima je naime sezona puna izazova. Popunjenost, za sada, nije onako dobra kako su očekivali:Ministar turizma Gari Cappelli je realan, ali optimističan - i za ovu sezonu očekuje rast. Boris Žgomba, predsjednik Udruženja putničkih agencija pri HGK i predsjednik Uprave turističke kompanije Uniline najavio je kako ove godine kreće bitka za svakog gosta.

I on je mišljenja da optimizam postoji, no upozorava da će godine koje su pred nama, uključujući i ovu, biti teške. Sporije punjenje privatnog smještaja za njega je očekivano. Za to, kaže, postoji više razloga, a jedan od njih je povećanje broja apartmana, a i veliki broj gostiju se više - kaže - ne odlučuje na apartmane u koje se nije nekoliko godina ulagalo.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji zasad bilježe jako uspješnu predsezonu, otkrio je za Temu dana Joško Stella, direktor županijske turističke zajednice. Splitsk-dalmatinska županije može, kaže on, računati i na neke nove turiste.

- Evo danas je Zračna luka imala 44 operacije, mislim da su to stvarno velike brojke, rekao je, dodavši da računaju na svoje poznate goste - Skandinavce, Britance, Korejce, Amerikance, Nijemce...

Pogledajte cijeli razgovor:
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!