Terme Sveti Martin prvi hrvatski hotel s oznakom ecolabel

19.07.2021.

12:30

Autor: Dnevnik/IMS/B.A./HRT

Oznaku je direktoru hotela uručila ministrica turizma (desno)

Oznaku je direktoru hotela uručila ministrica turizma (desno)

Foto: Dnevnik / HRT

Terme Sveti Martin postale su prvi hrvatski hotel koji nosi oznaku ecolabel - europsku oznaku za proizvode i usluge kojima se pridonosi postizanju klimatske neutralnosti. 

Oznaku je direktoru hotela uručila ministrica turizma Nikolina Brnjac. Tom prilikom komentirala je epidemiološku situaciju i rekla što možemo poduzeti da nas druge države gledaju prema situaciji po županijama. 

- Ono što mi već jesmo napravili je da nas naša emitivna tržišta kao što su Njemačka i Austrija gledaju po županijama, to nam je najvažnije s obzirom na to da najveći broj turista dolazi upravo iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Poljske. Upravo je predsjednik Vlade sa šefovima država i vlada na Europskom vijeću dogovorio da nas oni gledaju i dalje po županijama. Važno je da imamo što manji broj zaraženih i na taj način da nemamo nikakve restrikcije za naše turiste kad se vraćaju u svoje države, rekla je Brnjac.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!