Tijekom ljetne sezone Croatia Airlines obavit će više od 16 tisuća letova

17.03.2022.

14:16

Autor: T.D./HRT/Hina

Croatia Airlines

Croatia Airlines

Foto: Grgo Jelavic / Pixsell

Tijekom ovogodišnjeg ljetnog reda letenja Croatia Airlines obavit će više od 16 tisuća letova i ponuditi oko milijun i 766 tisuća sjedala, što je u odnosu na prošlu godinu porast za oko 60 posto, a u odnosu na rekordnu 2019. godinu manje za oko 20 posto, rekao je u četvrtak direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa Slaven Žabo.

On je na konferenciji za novinare u Zračnoj luci Split rekao kako ljetna sezona letenja počinje 27. ožujka i trajat će do kraj listopada.

- Tijekom ovogodišnje sezone planirano je povezivanje Hrvatske s 21 međunarodnim odredištem, kazao je Žabo.

Po njegovim riječima, Croatia Airlines planira povezati Zračnu luku Split s 18 europskih odredišta, Zračnu luku u Zagrebu s 15 i zračnu luku u Dubrovniku sa šest europskih odredišta.

- Croatia Airlines nastavlja osiguravati i zračnu povezanost hrvatskih gradova i regija svojim letovima u domaćem redovitom prometu, rekao je.

Žabo je kazao kako je planirani red letenja podložan promjenama, ovisno o razvoju epidemiološke i sigurnosne situacije u Hrvatskoj svijetu.

Odgovarajući na pitanja koja su se odnosila na ukrajinsku krizu, kazao je kako Croatia Airlines dijeli zabrinutost cijelog svijeta s tom situacijom koja je uzrokovala porast cijena energenata što utječe na poslovanje kompanija.

Dodao je da rusko i ukrajinsko turističko tržište nemaju veći utjecaj na hrvatski turizam.

Korona kriza je prema njegovim riječima negativno utjecala na poslovanje Croatia Airlinesa, rekavši kako se u jednom trenutku suočio s padom prihoda od gotovo 97 posto.

Zamjenik direktora zračne luke Split Pero Bilas je kazao kako je rekordne 2019. godine u svim zračnim lukama u Hrvatskoj ostvaren promet od 11,5 milijuna putnika da bi 2020. godine tijekom pandemije taj broj drastično pao, a u 2021, godini se počeo oporavljati pa je u toj godini u Hrvatskoj ostvaren promet zrakoplovima oko 4,7 milijuna putnika.

Pomoćnik direktora Zračne luke Split Ante Teklić je izvijestio kako je ta zračan luka u prošloj godini ostvarila dobit veću od 23 milijuna kuna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!