Tijekom Ultre kroz splitsku zračnu i trajektnu luku prošlo 135.000 putnika

10.07.2022.

20:02

Autor: Hina/Ivica Đuzel/Dnevnik/HRT

Ultra Europe

Ultra Europe

Foto: Miroslav Lelas / Pixsell

Tijekom tri dana trajanja festivala elektroničke glazbe Ultra Europe kroz splitsku zračnu i trajektnu luku prošlo je u oba smjera oko 135.000 putnika, doznaje se u nedjelju u nadležnim službama.

- I mi smo zavirili u e-visitor i brojke nikad ne lažu. Split je u cijelom lipnju ostvario 340.000 noćenja, što je 91% prometa iz 2019., a u prvih nekoliko dana srpnja i bez cijelog ovoga vikend već je ostvareno 135.000 noćenja. Iako je bilo otkazivanja letova, ponajprije Skandinavaca, od četvrtka je kroz zračnu luku sletjelo i poletjelo oko 500 zrakoplova,kroz trajektnu luku prošlo je 60.000 putnika, rekao je Ivica Đuzel za Dnevnik HTV-a.

- Za vrijeme trodnevnog trajanja Ultre kroz zračnu luku s oko 300 zrakoplova putovalo je 70.000 putnika, rekao je u nedjelju popodne Hini šef službe prihvata i otpreme putnika u Zračnoj luci Split Mate Melvan. 

Po njegovim riječima, kroz splitsku zračnu luku zabilježen je promet putnika iz 141 zemlje svijeta, pristiglih s 85 destinacija.

Melvan kaže da se prema najavama do kraja srpnja preko vikenda može očekivati povećanje broja putnika kroz splitsku zračnu luku.

Koordinatorica Jadrolinijinog splitskog plovnog područja Jelena Ivulić rekla je da je tijekom Ultre uočen povećan promet kroz splitsku Gradsku luku.

- Kroz trajektu luku u tri dana putovalo je u oba smjera oko 65.000 putnika, kazala je Ivulić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!