23:11 / 21.06.2018.

Autor: HRT

Tisuće na otvorenju najvećeg hrvatskog dizajnerskog outleta

-

-

Foto: - / -

Samo Ikeu lani je posjetilo gotovo 2 milijuna kupaca. Dobar razlog švedskoj tvrtki da otvori i ovaj trgovački centar, jednu od najvećih greenfiled investicija u Hrvatskoj.
Otvorenje najvećeg hrvatskog dizajnerskog outleta nedaleko od Zagreba privuklo je večeras nekoliko tisuća znatiželjnih kupaca. U veliki trgovački centar s povoljnim cijenama - švedski i švicarski investitori uložili su 33 milijuna eura.

Samo Ikeu lani je posjetilo gotovo 2 milijuna kupaca. Dobar razlog švedskoj tvrtki da otvori i ovaj trgovački centar, jednu od najvećih greenfiled investicija u Hrvatskoj. Investirali su, kaže direktor tvrtke Designer outlet Croatia Branko Mihajlov - dodatnih 33 milijuna eura u prvoj fazi, a uložit će još 88 milijuna. Ikea ulaže 70 posto kapitala, ostatak švicarski partner iz Zuericha.

Oko 4 milijuna eura od komunalnih naknada već se slilo u općinsku blagajnu. "Ovo puno znači za našu općinu - 400 novih radnih mjesta. Dajemo povlastice investitorima i imamo još deset velikih investicija", kaže načelnik Rugvice Mato Čičak.

Potrošačka je groznica zavladala već prve večeri. Profitirati bi mogli i naši OPG-ovi. U centru će se otvoriti i tržnica domaćih proizvoda. Investitori ulažu 2,7 milijuna eura  kako bi naši mali proizvođači umornim kupcima ponudili originalne domaće delicije. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!