11:46 / 08.09.2018.

Autor: A.M./I.H./HRT

Titov podzemni grad u funkciji turizma

-

-

Foto: - / -

U stijenama kanjona Paklenice 50-ih godina prošlog stoljeća izgrađen je u velikoj tajnosti sustav tunela, čiji su ulazi nakon dovršetka radova zazidani. Godine 1991. ponovno su otvoreni i otkriveno je 1700 m2 tunelskog prostora.
U travnju je potpisan ugovor o provedbi projekta "Podzemni grad u srcu Velebita" između Nacionalnog parka Paklenica i Ministarstva regionalnog razvoja te Fondova Europske unije, vrijedan 33 milijuna 900 tisuća kuna. Radovi bi trebali biti dovršeni do kraja rujna 2019. HRT je provjerio smo što je dosad napravljeno.

U stijenama kanjona Paklenice 50-ih godina prošlog stoljeća izgrađen je u velikoj tajnosti sustav tunela, čiji su ulazi nakon dovršetka radova zazidani. Godine 1991. ponovno su otvoreni i otkriveno je 1700 m2 tunelskog prostora. U njima je 2000. počelo uređenje Posjetiteljskog centra, a uskoro kreće i posljednja faza.

Nekadašnji Titovi tuneli postaju i centar razvoja selektivnog turizma ovog velebitskog kraja. U Paklenici sezona traje od Uskrsa do početka studenog, a posjetitelja je u nacionalnom parku iz godine u godinu sve više, zahvaljujući i raznovrsnoj ponudi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!