17:03 / 06.03.2020.

Autor: T.D./HRT

"Tjedan odmora vrijedan" - mamac za hrvatske državljane

Foto: Eli Lazarova Sladić/HRT

Foto: Eli Lazarova Sladić/HRT

Foto: - / HRT

Ministar turizma Gari Capelli istaknuo je na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite kako mu je drago čuti da ima sve manje slučajeva oboljenja u Hrvatskoj, što je dobro za turizam.
Ministar turizma Gari Capelli istaknuo je na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite kako mu je drago čuti da ima sve manje slučajeva oboljenja u Hrvatskoj, što je dobro za turizam.

- Snažnije i jače ćemo ići s promocijom Hrvatske za domaće državljane. Posebna akcija će biti predstavljena sljedeći tjedan-"Tjedan odmora vrijedan". Preko 100 tvrtki se javilo s 50 posto popusta. S brojem turista do danas smo na nuli ili u blagom plusu. Za jedan dio turista s Dalekog istoka i SAD-a, zaustavio se buking, a na azijskom tržištu dogodio se pad od 60-70 posto, objašnjava Gari Capelli

Capelli kaže kako preko 70 posto turista dolazi s autom u Hrvatsku.

- Usred brojnih problema, mi nemamo toliko avio turista. Kad dobijemo zeleno svjetlo za promociju turizama u inozemstvu, krenut ćemo s kampanjom. Nemamo velikih storniranja rezervacija. U predsezoni su pogođeni hotelijeri. Ako uspijemo prebroditi 30-40 dana, neće biti problema, kaže Capelli.

Ministar turizma objašnjava kako će biti važan smjer i pokazatelj praznici za 1. svibanj.

- Glavna sezona nije ugrožena, ali kompletni buking je usporen za 3., 4. mjesec, zaključuje Capelli.
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!