07:48 / 24.01.2018.

Autor: HRT

Tolušić sa savudrijskim ribarima - nema kazni iz Slovenije

-

-

Foto: - / -

Na sastanku s pedesetak većinom savudrijskih ribara Tolušić je još jedanput iskazao potporu ministarstva u obavljanju njihova redovitog posla u Savudrijskoj vali.
Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić sinoć se u Bašaniji blizu Umaga sastao s pedesetak većinom savudrijskih ribara kako bi im još jedanput iskazao potporu ministarstva u obavljanju njihova redovitog posla u Savudrijskoj vali.

"Naš stav se od posljednjeg susreta s ribarima u Zagrebu početkom godine nije promijenio. I Vlada i Ministarstvo poljoprivrede te ministarstva unutarnjih i vanjskih poslova obećali su doći u posjet svojim ribarima i mi ispunjavamo svoje obećanje", rekao je u Bašaniji ministar Tomislav Tolušić, ističući kako će Hrvatska uvijek štititi svoje ribare u Savudriji jer su oni jamac suvereniteta.

Predsjednik Ceha ribara Istarske županije Robert Momić u ime ribara izrazio je zadovoljstvo susretom s ministrom Tolušićem. "Ako ribar dobije kaznu, mora se javiti graničnoj policiji, a zatim će predmet preuzeti ministarstvo i Vlada u zaštititi interesa hrvatskih ribara u Savudriji", rekao je Momić. Istaknuo je kako je, uzimajući u obzir da dosad nitko od savudrijskih ribara na kućnu adresu nije dobio nijednu kaznu, očito bila riječ o zastrašivanju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!