12:26 / 06.03.2018.

Autor: M.M./HRT

Tolušić: Ulaganja podižu učinkovitost i kvalitetu

-

-

Foto: - / -

Ministar Tolušić izjavio je na otvaranju 3. nacionalne poljoprivredne konferencije "Slavonika" kako se ulaganjima podiže učinkovitost domaće poljoprivrede i kvaliteta proizvoda.
Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić izjavio je na otvaranju 3. nacionalne poljoprivredne konferencije "Slavonika" kako se konstantnim ulaganjima podiže učinkovitost domaće poljoprivrede i kvaliteta proizvoda.

Podsjetio je kako je Ministarstvo prošle godine raspisalo natječaje iz programa ruralnog razvoja u vrijednosti 500 milijuna eura, a ove se godine očekuje i više.

Tolušić smatra kako se Hrvatska vrlo teško može uspoređivati s državama EU-a koje već 20 i više godina povlače sredstva iz programa ruralnog razvoja, koji je okosnica investicija u poljoprivredi, a u Hrvatskoj realno funkcionira posljednje dvije godine.

Koliko god turizam punio državni proračun, smatram da je naša budućnost dijelom u turizmu, ali puno više u gospodarstvu, prije svega u poljoprivredi, posebice u Slavoniji, ocijenio je Tolušić.

Oko 350 sudionika na Slavonici će uz ostalo raspravljati o stanju poljoprivredne proizvodnje i trgovine, korektivnim mjerama poljoprivredne politike i potencijalima u hrvatskoj poljoprivredi te nadahnjujućim primjerima mladih poljoprivrednika.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!