00:47 / 11.09.2019.

Autor: HRT

Tradicijskim i umjetničkim obrtima tri milijuna kuna potpora

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ministarstvo gospodarstva je 71 obrtniku dodijelilo potpore za očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta, ukupno vrijedne gotovo tri milijuna kuna.
Ministarstvo gospodarstva je 71 obrtniku dodijelilo potpore za očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta, ukupno vrijedne gotovo tri milijuna kuna.

Danas iznosom nešto manjim od 3 milijuna kuna potičemo razvoj umjetničkih i tradicijskih obrta sa željom i namjerom da kroz rebalans do kraja godine osiguramo i dodatnih milijun kuna, rekao je ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat. Dodao je kako svi obrtnici koji su se prijavili na natječaj i zadovoljili njegove uvjete dobivaju od 20 do 50 tisuća kuna potpore.

Tom prilikom na upit novinara da komentira najavu preuzimanje Kraša od kompanije Pivac, Horvat je odgovorio kako ne vidi nikakav problem u tome do trenutka dok Hanfa ne evidentira eventualne probleme.

- Ako netko želi svoj porfelj, svoje vlasništvo prodati, a netko želi to kupiti ili ući s nekim određenim dobrim namjerama, ja takvu ideju i takav postupak pozdravljam, rekao je Horvat.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!