14:53 / 16.09.2019.

Autor: D.M./HRT

Tražbine od Uljanika traži 2.500 vjerovnika

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Na Trgovačkom sudu u Pazinu održano je ispitno ročište Uljanik Brodogradnje na kojemu je svoje tražbine prijavilo oko 2.500 vjerovnika, radnika i tvrtki.
Na Trgovačkom sudu u Pazinu održano je ispitno ročište Uljanik Brodogradnje na kojemu je svoje tražbine prijavilo oko 2.500 vjerovnika, radnika i tvrtki.

Najveći iznos potražuje Brodogradilište 3. maj. Radnici su i dalje ogorčeni, posebice na Vladu RH te traže svoje neisplaćene plaće i otpremnine. Novo ročište na kojemu će se odlučivati o sudbini Uljanika d.d. na rasporedu je prvog listopada.

- Neka meni gospodin Plenković, Horvat, objasne kako radnici mogu 11 mjeseci živjeti a da se ne poduzme ništa. Zavlačili su nas od onog trena kad su shvatili da postoji i mogućnost stečaja i da neće ništa napraviti, bilo je čisto navlačenje i radilo se o nekretninskom biznisu, kazala je Nada Klemenc, zaposlenica.

- Ne očekujem više ništa, očekivao sam svašta. Sto puta su nas prevarili, lagali sve je bilo sjajno do zadnjeg trena na zadnjem ročištuj od Uljanika da, baš stereotipni prikaz čitavog dsogađanja. Šta očekujem, ne očekujem ništa. Ne odlučujemo mi, zna se tko odlučuje, to su pokazali, izjavio je predstavnik radnika u vjerovničkom vijeću Uljanik brodogradilišta d.d. Samir Hadžić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!