Studenac preuzeo lanac Duravit Trgovina

19.05.2022.

10:57

Autor: M.Š./Hina/HRT

Trgovina Duravit

Trgovina Duravit

Foto: Dusko Marusic / PIXSELL

Trgovački maloprodajni lanac Studenac preuzeo je trgovački lanac Duravit Trgovina, koji posluje u 13 maloprodajnih objekata na području Pule i okolice te zapošljava više od 40 zaposlenika, izvijestili su u četvrtak iz Studenca.

Preuzimanjem Duravit Trgovina Studenac je, kako navode, nedugo nakon preuzimanja karlovačkog trgovačkog lanca Kordun, nastavio sa širenjem svoje prodajne mreže.

Tim potezom dodatno je potvrdio svoju poziciju lanca s najvećim brojem prodavaonica u Hrvatskoj, njih više od 750 u devet županija i Zagrebu, ističe se u priopćenju.

- Studenac nastavlja sa svojom poslovnom strategijom rasta i razvoja, a preuzimanjem lanca Duravit Trgovina ojačali smo i našu poziciju u Puli i okolici dosegnuvši čak 50 prodavaonica. Siguran sam da ćemo i u ovom slučaju biti prepoznati kao prava trgovina-susjed u Istri jer nam naša snažna lokalna integriranost daje priliku da svoju ponudu maksimalno uskladimo s potrebama pojedinih sredina, kazao je predsjednik Uprave Studenca Michal Senczuk.

Iz Studenca napominju kako kao i u prethodnim preuzimanjima slijedi integracija novih prodavaonica, preuređenje u Studenac prodavaonice, obogaćenje asortimana i uvođenje mnogobrojnih drugih pogodnosti za kupce.

Studenac ima više od 750 prodavaonica i više od 4.000 zaposlenika, a u proteklih nekoliko godina preuzeo je više manjih maloprodajnih lanaca u Hrvatskoj, primjerice Istarske supermarkete, zadarski Sonik, dubrovački lanac Pemo, slunjski lanac Kordun.

Trgovački lanac Studenac posluje od 1991. godine, a od 2018. je u vlasništvu private equity kompanije Enterprise Investors.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!