14:52 / 01.10.2019.

Autor: HRT

Trst i Kopar investiraju - a što je s Rijekom?

Foto: arhiva, Nel Pavletic/PIXSELL

Foto: arhiva, Nel Pavletic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Nema budućnosti riječke luke bez moderne željeznice, jasno je istaknuto na poslovnom forumu. Želimo li postati Južna vrata Europe - pruga je nužnost.
Nema budućnosti riječke luke bez moderne željeznice, jasno je istaknuto na poslovnom forumu držanom u Rijeci.  Želimo li postati Južna vrata Europe - pruga je nužnost.

U povodu 150. obljetnice gradnje "Riječke pruge" kojom je Rijeka, naša najveća luka spojena s Karlovcem, odnosno Zagrebom i Budimpeštom, održan je poslovni forum "Perspektive Južnih vrata Europe". Budućnost riječke luke i europskog Mediteranskog koridora, koji Jadran i Hrvatsku spaja sa Srednjom i SI Europom, ovisi o modernoj, brzoj, nizinskoj pruzi od Rijeke do granice s Mađarskom. To je strateški prometni prioritet Hrvatske, rečeno je na forumu.

- Kako iskoristiti sav potencijal Luke Rijeka?
- Željeznicom iz Istre u Zagreb samo preko Slovenije
- Slovenski Kopar ne misli stati

Riječka pruga - od Karlovca do Rijeke izgrađena je za 47 mjeseci, na njoj je radilo 23 tisuće radnika, a prva konferencija o gradnji nizinske pruge održana je davne 1907.. Danas gledamo u budućnost. Za dionicu Hrvatski Leskovac - Karlovac Europa je već odobrila 360 milijuna eura. Procjenjue se da će se do 2030. u obnovu i izgradnju željezničke infrastrukture uložiti oko tri i pol milijarde eura te da će se izgraditi nizinska pruga.

- Mi smo razradili dva modela. Jedan je iz bespovratnih sredstava EU, a drugi je putem koncesijskog modela i tu postoje zainteresirane tvrtke iz nekih zemalja poput Kine. Međutim, posljednji signali iz Europske komisije su takvi da bi se moglo priukloniti financiranju s njihove strane, izjavio je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. Nikola Ljuban, član upave HŽ infrastrukture tvrdi - gradi se ili projektira na svakome metru pruge, a u Rijeci se radi na dva kontejnerska terminala, Brajdici i Zagrebačkoj obali.  

Opcije su otvorene, no najgore bi bilo kasniti. Jer i luke Trst i Kopar snažno investiraju u razvoj. Bez moderne pruge Rijeka će teško ući u takozvani Kineski pomorski koridor sastavljen od luka i terminala na Sjevernom Jadranu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!