08:23 / 22.11.2020.

Autor: B.A./HRT/Hina

Trump usred samita G-20 otišao na golf

Arhivska fotografija: REUTERS/Joshua Roberts

Arhivska fotografija: REUTERS/Joshua Roberts

Foto: - / REUTERS

Američki predsjednik Donald Trump otišao je igrati golf nakon kratka obraćanja videovezom na samitu G-20.
Američki predsjednik Donald Trump otišao je igrati golf nakon kratka obraćanja videovezom na samitu G-20, koji je ugostila Saudijska Arabija, ali koji se održava virtualno zbog pandemije.

➡️ Videosummit G-20 o gospodarskim posljedicama pandemije

Važnost suradnje u odgovoru na pandemiju koronavirusa i dostupnost cjepiva za sve stanovnike svijeta bili su naglasci prvog dana godišnjeg sastanka na vrhu zemalja članica skupine G-20. Čelnici vodećih svjetskih gospodarstava redom su tako isticali da cjepivo mora biti javno dobro, posebice za zemlje u razvoju, a ruski je predsjednik Vladimir Putin ponudio njihova cjepiva svim zemljama koje ih trebaju.

"Pokazna vježba iz samoreklamiranja"

Trump, koji još nije prihvatio poraz nakon izborne pobjede Joea Bidena na predsjedničkim izborima 3. studenoga, govorio je na početku dvodnevna virtualnog sastanka na vrhu.

Izvor koji ima pristup sastanku, zatvorenome za medije, objavio je da je Trump "rekao da je obavio apsolutno nevjerojatan posao za vrijeme svojeg mandata, na ekonomskom planu i u pandemiji".

Bila je to pokazna vježba iz "samoreklamiranja", rekao je izvor dodavši da Trump "o globalnoj situaciji nije rekao ništa".

- Bila je čast raditi s vama i radujem se suradnji s vama u budućnosti, i još dugo vremena, rekao je Trump, navodi drugi sudionik.

Nakon što je iskoristio svoj trenutak u središtu virtualne pozornosti, Trumpa je, dok je trajalo obraćanje drugih svjetskih čelnika, zamijenio ministar financija Steven Mnuchin.

Kasnije je napustio Bijelu kuću te je otišao na svoje golf igralište u Virginiji, nedaleko od Washingtona.

Dočekala ga je šačica pristaša s Trumpovim zastavama, jedna s likom 45. američkog predsjednika i natpisom "Još četiri godine".

Na drugom natpisu međutim poruka: "Suoči se. Gotov si."
Foto: REUTERS/Nael Shyoukhi

Foto: REUTERS/Nael Shyoukhi

Foto: - / REUTERS

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!