Turisti sve više otkrivaju Bilogoru i Moslavinu

01.08.2023.

14:35

Autor: HRT

Turizam u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

Turizam u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

Foto: HRT / HTV

Bjelovarsko-bilogorska županija i ove je godine s Turističkom zajednicom osigurala potpore za podizanje kvalitete smještaja u turizmu.


Osigurano je više od 86.000 eura, a još toliko investiraju sami korisnici. Ugovore je potpisalo 38 korisnika. Radi se o ugovorima za proširenje smještaja, opremanje, izgradnju sauna i bazena, postavljanje solarnih panela i slično.

Turisti sve više otkrivaju Bilogoru i Moslavinu. U porastu je broj apartmana i kuća za odmor. Prije četiri godine bilo ih je 10-ak, a sada ih je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji oko 50. Ruralne turističke destinacije i stranim gostima postaju sve zanimljivije. 

- Kad usporedimo prvih šest mjeseci prošle i ove godine onda je 30% više noćenja i dolazaka. Sve ovo što mi nudimo treba dobro izreklamirati, kazao je Marko Marušić, bjelovarsko-bilogorski župan i dodao da županija već drugu godinu provodi mjere u vezi s tom temom te da će nastojati imati i još dvije.

- Trenutačno imamo sedam kreveta u dva objekta. Jako dobro smo popunjeni. Ovom investicijom ćemo proširiti na 20 kreveta. Subvencija je 4.400 eura, a ukupna investicija je sigurno 100.000 eura, rekao je Vladimir Vlajnić, vlasnik izletišta "Na malenom brijegu" iz Ribnjačke.

- Imali smo goste iz Mađarske koji su došli istraživati srednjovjekovne utvrde na ovom području. Bilo je i motorista iz Italije, ali i goste iz Južne Koreje, istaknula je Ivana Pavičić, vlasnica OPG-a iz Grubišnog Polja. 


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!