21:41 / 18.10.2020.

Autor: Senka Mošnja/Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Turisti zakupili kampove za cijelu zimu

-

-

Foto: - / -

Kampovi u istri već imaju grijane kućice, za zimski rad pripremaju sanitarne čvorove i uvode nove sadržaje.
U Istri je radnim danom oko šest tisuća turista, a vikendima i dvostruko više. Mnogi su u kampovima u kojima je najlakše održavati distancu pa je dio njih odlučio ostati otvoren cijelu godinu. I isplatilo se!

U kampu u Funtani kao da nije listopad. Zbog lijepoga vremena i ovi su Česi odlučili produljiti odmor i raditi iz kampa.

- U Češkoj je ružno vrijeme, a i situacija u vezi s koronavirusom vrlo je loša. Ne vjerujemo našoj vladi i ostajemo ovdje jer se osjećamo sigurno, rekla je Martina, turistica iz Češke.

Mnogi su gosti zakupili parcele za cijelu zimu.

- Imamo dosta paušalaca, to je već stotinjak gostiju i još individualci, prolaznici tako da bit će kamp dosta popunjen, kazala je direktorica kampa Polidor Federica Ukušić.

Već je nekoliko godina ovaj mali privatni kamp pozicioniran na tržištu i za zimski odmor. U utrku su se sada uključile i velike tvrtke koje su dio svojih kampova pretvorile u cjelogodišnje.

- Iskreno rečeno, naravno da je bila i jedna velika potpora od strane države sa subvencijama koje daju za zadržavanje radnih mjesta sezonaca i stalnih sezonaca, naglasio je direktor kampa Kažela, AHG Alex Živković.

U ovom medulinskom kampu već imaju grijane kućice, za zimski rad pripremaju sanitarne čvorove i uvode nove sadržaje.

- Postavljanje wellness sadržaja gdje ćemo imati jednu finsku saunu, masažnu sobu, jaccuzzi, dodao je.

Deseci gostiju borave i u kampu u Puli. Vikendom i triput više.

- Kako su se granice počele polako otvarati, naravno tijekom vikenda imamo najviše Slovenaca, što nam je jako drago i veseli nas, također tijekom tjedna duži boravci naših njemačkih gostiju, rekla je Dolores Dragun, direktorica kampa Stoja, AHG.

- Unajmili smo parcelu na šest mjeseci, odlazit ćemo kući, ali uglavnom ćemo boraviti ovdje. Prvi put dočekat ćemo i Božić u Puli, naglasio je turist iz Njemačke Gotfrid.

U doba kada nema kongresa, izleta ni ikakvih oganiziranih skupina gostiju - postoji samo odmorišni turizam. U desetak kampova u Istri u tome vide priliku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!