21:07 / 24.04.2018.

Autor: I.L./B.S.LJl/HRT

Turistička konferencija "Silk road - na Putu svile" u Dubrovniku

-

-

Foto: - / -

U Dubrovniku se održava turistička konferencija Silk road - na Putu svile. Skup spaja kineske gospodarstvenike s hrvatskima.
U Dubrovniku se održava turistička konferencija "Silk road - na Putu svile". Skup spaja kineske gospodarstvenike s hrvatskima.

Čak 100 milijuna Kineza na godinu putuje izvan Kine. Prije nekoliko godina u Hrvatskoj ih je bilo samo 14.000, lani 160.000, a ove ih godine očekujemo čak 250.000. Zanimaju ih kulturna baština, prirodne znamenitosti i gastronomija, sve ono po čemu je Hrvatska prepoznatljiva. Još je zanimljivije što putuju u pred i posezoni.

No hrvatski turistički kapaciteti još su prilično nepoznati kineskom tržištu. Na konferenciji "Na putu svile", koja je među ostalim okupila pedesetak kineskih turoperatora, predstavit će se nautički, zdravstveni te kulturni turizam. Domaći tourperatori saznat će kakve programe trebaju pripremiti, što svakako uključuje kineski doručak u hotelu, čajnik i papuče u sobi - male stvari koje su Kinezima važan znak dobrodošlice.

Istodobno, veliki je problem nedostatak izravnih aviolinija te turističkih vodiča koji govore kineski jezik. Konferencija bi svakako trebala pomoći u rješavanju tih problema.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!