Turistički promet na Kvarneru na razini rekordne 2019. godine

06.12.2022.

11:53

Autor: Hina/I.B.

Opatija, arhivska fotografija

Opatija, arhivska fotografija

Foto: Nel Pavletic / PIXSELL

Od početka godine do kraja studenog u Primorsko-goranskoj županiji su boravila oko tri milijuna turista, a ostvareno je 18 milijuna noćenja, što je na razini rekordnih rezultata iz 2019., izvijestili su iz Turističke zajednice Kvarnera.

U 11 mjeseci bilo je 19 posto više noćenja u odnosu na 2021., a najviše je bilo noćenja gostiju iz Njemačke (5,2 milijuna), zatim Slovenije, Hrvatske, Austrije i Italije.

Najviše noćenja, 6,4 milijuna, ostvareno je na Krku, najtraženiji je i dalje obiteljski smještaj, u kojemu se ostvaruje 44 posto noćenja u županiji, a slijede kampovi i hoteli.

Na Krku, Cresu, Lošinju i Rabu te opatijskoj i crikveničko-vinodolskoj rivijeri u prvih 11 mjeseci ostvareni rezultati su blizu onima iz 2019., dok su Rijeka i Gorski kotar premašili rezultate iz 2019. godine.

Najveće povećanje broja noćenja i dalje je u objektima visoke kategorije pa objekti s pet zvjezdica imaju oko 30 posto više noćenja nego lani, naglašavaju iz TZ Kvarnera navodeći da će nastaviti s poticanjem ulaganja u kvalitetu ponude u županiji.

Iz TZ Kvarnera još navode da je u studenom ostvareno 150 tisuća noćenja ili četiri posto više noćenja u odnosu na rekordnu 2019., a najviše noćenja, od kojih je 50 posto u hotelima, ostvarili su domaći te gosti iz Slovenije Austrije i Njemačke.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!