12:07 / 30.11.2020.

Autor: Dnevnik u podne/IMS/M.Š./HRT

Turizam i sport kao pokretači gospodarskog rasta

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U gospodarskoj komori traje Konferencija o investicijama u sport, koji uz turizam može znatno ubrzati naš gospodarski rast.
U gospodarskoj komori traje Konferencija o investicijama u sport, koji uz turizam može znatno ubrzati naš gospodarski rast.

U sportu je zaposleno oko 45 tisuća djelatnika i s oko tri posto izravno zaposlenih u toj djelatnosti, Hrvatska je na četvrtom mjestu u Europskoj uniji - istaknuto je na skupu.

- Proračunska sredstva za sport su povećana s 200 na 400 milijuna, dosadašnja ulaganja u infrastrukturu su nam važna i ove godine smo potpisali oko 10 milijuna kuna ulaganja u sportske objekte, kaže ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

- Tema je sport, ali isto tako poveznica i uloga sporta u promotoru gospodarstva. I što zapravo država i gospodarstvo mogu učiniti još više da bi taj sport davao još i bolje rezultate, istaknuo je na konferenciji ministar financija Zdravko Marić.

- Sama zdravstvena organizacija je rekla da će Olimpijski odbor biti partner u riješavanju pandemije, s obzirom na to da sport spašava živote i da je izuzetno bitan za mentalno i fizičko zdravlje, istaknula je bivša predsjednica RH, sada članica Međunarodnog olimpijskog odbora, Kolinda Grabar-Kitarović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!