13:07 / 11.04.2021.

Autor: Jelena Tomac/Dnevnik/IMS/HTV/M.M./HRT

Turizam na Kvarneru

Turizam na Kvarneru

Turizam na Kvarneru

Foto: Dnevnik / HTV/HRT

Produljenim uskrsnim vikendom na Kvarneru je otvorena još jedna turistička sezona koja će zbog pandemije biti neizvjesna. Kvarner je posjetilo desetak tisuća gostiju. Najveći dio njih odmarao se u Opatiji i na otoku Krku koji i dalje bilježi solidnu posjećenost, ponajprije zahvaljujući domaćim gostima.

U kampu na Krku Uskrs je provelo petstotinjak gostiju. I dalje ih ima. Kamp ove zime prvi put nije zatvorio vrata, što se pokazalo punim pogotkom.

- Bilo je naših gostiju koji tradicionalno vole kamp, a bilo je i nekih novih tržišnih niša kao digitalni nomadi, to su gosti koji su obavljali svakodnevne zadatke u našem kampu, rekao je Zoran Morožin, direktor kampa u Krku.

Turiste na Krk privlače upravo sadržaji na otvorenom. Od početka godine u gradu Krku ostvareno je oko 9 tisuća noćenja.

- Što je čak 50 posto više od prošle godine te 35 posto više u odnosu na 2019. Glavni razlog povećanja je svakako u tome što se značajno povećao promet u kampovima budući da su ove godine prvi puta radili tijekom zimskog razdoblja, rekla je Ivana Kovačić, direktorica TZ-a grada Krka.

Veći turistički promet u Krku očekuju tek u drugoj polovini svibnja, baš kao i riječki aerodrom na koji trenutačno slijeću samo domaći i ponešto čarterskih letova.

- Naše najviše tržište je Njemačka, Baltik, srednja Europa, nešto Nizozemska. To je dio Europe s kojim smo redovito povezani, sve nove linije, ovisi o situaciji, rekao je Tomislav Palalić, direktor Zračne luke Rijeka.

A ona se mijenja iz dana u dan te i ovu turističku sezonu čini vrlo neizvjesnom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!