15:55 / 03.06.2019.

Autor: Anita Markovina/E.L.S./HRT

Turizam podbacio zbog kiše

-

-

Foto: - / -

Hit su last minute putovanja - ako na internetu vide da je kiša, rijetki će putovati. Važna je i - sigurnost.
Kišno vrijeme ostavilo je trag na hrvatskom turizmu - u svibnju su mnogi ostali u minusu - u nekim županijama bilo je i do 25 posto manje noćenja nego lani, dok je s 5 posto Splitsko-dalmatinska županija među boljima.

Kiša je padala i padala. I tako cijeli svibanj.

- Donijeli smo vrijeme iz Ujedinjenog Kraljevstva u Hrvatsku, ondje kiši po cijele dane, po cijele dane - izjavili su britanski turisti.

Lošem vremenu u kasno proljeće, u Dalmaciji, turisti se nisu nadali. Nitko nije.

- Ovo je klimatološki fenomen u zadnjih 30, neki govore 50 godina i naravno, bilo je očigledno da će se to referirati na dolazak, odnosno noćenja turista - izjavio je Joško Stella, direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije.

Split je u plusu, ali ostatak županije bilježi 5 posto manje noćenja - podbacila je Makarska rivijera, ništa bolje nije ni na otocima.

Hit su last minute putovanja - ako na internetu vide da je kiša, rijetki će putovati. Važna je i - sigurnost.

Džepara po Splitu ima i nitko im ne može stati na kraj. Ovo je prva sezona u povijesti da vodiči na njih upozoravaju.

Boljoj angažiranosti policije i ljepšem vremenu u ostatku sezone nadaju se svi turistički djelatnici, jer Hrvatska živi od turizma.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!