Hrabri pripremaju doček Nove, aranžmani samo za cijepljene

01.12.2021.

16:59

Autor: Ivica Đuzel/Regionalni dnevnik/B.A./HRT

Split

Split

Foto: Ivo Čagalj / PIXSELL

S početkom adventa u Splitu se očekuje više domaćih gostiju, ali i onih iz bližeg susjedstva. Iako su najave skromne, iznajmljivači i hotelijeri ipak se nadaju kakvom-takvom turističkom prometu. Hrabriji pripremaju i doček Nove godine u strogim epidemiološkim okvirima.

Iako je prvi vikend splitskog adventa potopila kiša, hotelijeri ne odustaju od svojih planova. Adventska zbivanja redovito privlače domaće goste, kao i susjede iz BiH, a za sam doček planirane su i veće inozemne grupe - naravno, ako dopusti virus.

 

- Mi imamo dva hotela u Omišu i planirali smo otvoriti za Novu godinu, oba hotela su trenutačno popunjena 60 posto, imamo raznih grupa Austrijanaca s našim partnerima, kaže hotelijer Domagoj Tomasović.


Novogodišnji aranžmani prodaju se samo cijepljenima. Pojava omikrona i zaključana Austrija uznemirili su tržište, no otkazivanja nema.


- Za sada sve stoji, reklama je aktivna u Austriji i u novinama, naši partneri planiraju i nama je cilj napuniti hotel, kaže Tomasović.


Hotelijeri vjeruju da bi iduća godina ipak mogla biti mirnija te da bi napokon moglo biti i predsezone. Županijska turistička zajednica intenzivno radi na promidžbi. U prvom planu su Nijemci, Poljaci i Englezi. Nakon Londona, gdje smo sjajno prošli na velikom sajmu, u Münchenu će Hrvatska biti zemlja partner.


- Mislim da ćemo snažno krenuti na njemačko tržište, nećemo zapostaviti ni Poljsku koja se pokazala ove godine kao broj jedan u našoj županiji, isto tako vraćamo se aviolinijama u Veliku Britaniju, kaže Joško Stella, direktor TZ-a Splitsko-dalmatinske županije.


No prije Münchena i Berlina splitski će hotelijeri već ovoga tjedna u Cannes na sajam luksuznoga turizma. Otkazivanja, doznajemo, nema, a Split će se predstaviti kao privlačna destinacija za bogate goste koji od početka pandemije umjesto dalekih egzotičnih destinacija sve više vole i posjećuju sigurnu Hrvatsku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!