19:24 / 22.01.2018.

Autor: HRT

Tvrtka budućnosti bez kilograma otpada - u Međimurju!

-

-

Foto: - / -

Imat će vlastiti pogon za proizvodnju električne energije, potpuni sustav reciklaže otpadnih voda, kompletnu reciklažu otpada i nove strojeve koje tržište još nije vidjelo.
Novih radnih mjesta bit će i u Međimurju, u Donjem Kraljevcu. Dok je Hrvatska na začelju Europske unije u recikliranju otpada, ondje posluje tvrtka koja proizvodi eko-opremu traženu u cijelom svijetu. Koliko je važno recikliranje, pokazuju i vlastitim primjerom - u tvornici koja se gradi sve će biti u skladu s najvišim svjetskim eko-standardima.¨

Građani razvijenih europskih zemalja već dugo znaju da otpad nije smeće, dok ga se u Hrvatskoj iskorištava samo 17%. Stoga je teško zamisliti da kod nas netko razvija i primjenjuje tehnologiju budućnosti koja otpad pretvara u gospodarski resurs.

Iz radionica izlaze strojevi koji drveni otpad pretvaraju u biomasu, ali i cijeli moderni reciklažni sustavi. Do travnja će niknuti još jedna tvornica. Investicija od oko sto milijuna kuna u malom Donjem Kraljevcu zaposlit će nove ljude, a jedna je od rijetkih koja neće stvoriti ni kilogram otpada.

Imat će vlastiti pogon za proizvodnju električne energije, potpuni sustav reciklaže otpadnih voda, kompletnu reciklažu otpada i nove strojeve koje tržište još nije vidjelo. Filozofija je to koju slijede i marljivi zaposlenici.

I na kraju, ne manje važno zaposlenici su zadovoljni - plaće su im 30% veće od međimurskog prosjeka.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!