Tvrtka iz Buzeta donirala zaštitne maske

31.03.2020.

12:51

Autor: Ivana Nežić/V.K./Dnevnik/IMS/HRT

-

-

Foto: - / -

Tekstilna tvrtka u Buzetu odlučila se okrenuti izradi zaštitnih maski koje su odlučili donirati umirovljenicima iz Buzeta i okolice, ali i onima kojima su maske najpotrebnije.
Tekstilna tvrtka u Buzetu odlučila se okrenuti izradi zaštitnih maski, iako se već 25 godina bave proizvodnjom odjeće. Učinili su to među prvima u Hrvatskoj, a sve su odlučili donirati umirovljenicima iz Buzeta i okolice, ali i onima kojima su maske najpotrebnije.

Koronavirus - najnovije informacije

Već tjednima ovdje je ista priča. Umjesto dječje odjeće, šije se na tisuće zaštitnih maski. Trinaest krojačica neumorno radi. Upotrebljava se pamuk, a dezen je šaren. Perive su na 90 stupnjeva.

Sve što su dosad iskrojile ove vrijedne ruke, podijeljeno je potrebitima iz Buzeštine.

- Stvarno nam znači puno, prvenstveno zbog ovih ljudi koji ne mogu od kuće, koji su bolesni. Inače, naša udruga broji 870 članova koji imaju više od 85 godina, rekla je Nadija Jermaniš, predsjednica Udruge umirovljenika Buzet. 

A oni su rizična skupina. Opskrbili su i trgovce, poštu, vatrogasce i sve one koji su primorani raditi.

- Podijeli smo preko 500 Udruzi umirovljenika, a onda smo podijelili svim ostalima tako da to je oko 1000 komada koje smo podijelili, naglasila je Marija Ribarić, vlasnica tvrtke i dodaje - Ne hodaj malen ispod zvijezda.   I ne hodaj bez zaštitne maske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!