16:22 / 08.01.2018.

Autor: HRT

U 2017. hrvatski turizam obarao rekorde

-

-

Foto: - / -

Rijeka je lani tržištu ponudila 4000 turističkih ležaja na kojima je ostvareno 28 posto noćenja više nego godinu prije.
U Rijeci će turističku 2017. pamtiti po dobru. Prema izjavama turističkih djelatnika, bila je to godina rekorda. Bilo je oko 300 tisuća noćenja više nego godinu prije, a dolazaka je bilo više za 17 posto. Stranih gostiju bilo je na svakom koraku.

Rijeka je lani tržištu ponudila 4000 turističkih ležaja na kojima je ostvareno 28 posto noćenja više nego godinu prije. Promet je rastao u svim kategorijama, a najviše kod privatnih iznjamljivača, kod kojih raste i broj smještajnih jedinica.

Gradski se turizam u Europi udvostručio. Taj je trend zahvatio i Rijeku, koja tu čini male, ali odlučne korake.

Čak 2400 ležajeva nudi se u privatnim smještaju u Rijeci. Hoteli raspolažu s 500-tinjak, a u 15 hostela je 450 ležajeva. U njima je lani noćilo 37 posto stranaca više nego godinu prije. U ukupnom broju noćenja na strance otpada 78 posto. U Rijeku ih privlače muzeji i brojni dodatni sadržaji, šoping i sve ostalo što im grad može pružiti.

Rekorde je obarao i zagrebački Advent. Osim što je treću godinu zaredom proglašen najboljim u Europi, Advent u Zagrebu ove je godine srušio sve rekorde posjećenosti - zabilježeno je 23 posto dolazaka i noćenja više nego lani. U 30 dana posjetilo ga je 110 tisuća ljudi. Najviše gostiju bilo je iz Italije, BiH, Austrije, Slovenije i Njemačke. Prema procjenama Turističke zajednice grada Zagreba, tijekom Adventa potrošeno je oko pola milijarde kuna. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!