U 3. maju isplaćene plaće za veljaču

30.03.2022.

19:05

Autor: V.G./Hina/HRT

Radnici 3. maja

Radnici 3. maja

Foto: Goran Kovacic / PIXSELL

U brodogradilištu 3. maj u srijedu su isplaćene plaće za veljaču, nakon što je kod poslovne banke realiziran kredit za obrtna sredstva od 90 milijuna kuna, potvrdio je glavni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske u tom brodogradilištu Juraj Šoljić.

Isplata plaća za veljaču je kasnila pa je prošlog tjedna održan sastanak Uprave 3. maja i predstavnika Sindikata metalaca Hrvatske, na kojemu je najavljeno da će plaće biti isplaćene do kraja ožujka.

Vlada je nedavno odobrila 3. maju državno jamstvo za zaduženje za obrtna sredstva radi pokrića povećanih troškova započetih gradnji u 3. maju, u visini 90 milijuna kuna.

Na osnovi te odluke u poslovnoj banci je realiziran kredit pa su plaće danas isplaćene.

Prema podacima iz 3. maja, u tom brodogradilištu rade na ugovaranju novih poslova.

Za lipanj se planira isporuka broda za prijevoz automobila grčkom naručitelju, a radi se na tome da polarni kruzer bude porinut do kraja svibnja.

U tijeku su i radovi na jahti za talijanskog naručitelja, a nastoji se riješiti i pitanje završetka samoiskrcavajućeg broda za rasuti teret.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!